Для туристiв

(0372)55-07-09 , 050-372-55-00

(0372)54-52-21 , 095-458-73-73

 

Для агентств

(0372)55-38-24, 050-278-34-99

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Курс валют

1$ = 26,00 грн.

1€ = 28,60 грн

1 у.e. = 28,60 грн

Умови безвізового режиму

Безвізовий режим дозволить короткострокове перебування в державах-членах ЄС (виняток Великобританія і Ірландія) та інших державах-учасницях Шенгенської угоди до 90 днів протягом 180 днів.

Новий порядок поїздок надає право на безвізовий в'їзд тільки в особистих цілях: туризм, відвідання родичів, пошук бізнес партнерів, відвідування семінарів, конференцій.

Безвізовий режим не надає права на господарську, комерційну діяльність, працевлаштування, роботу за контрактом і т.п.

Блок питань та відповідей

Чи мають право прикордонні служби держав-членів ЄС вимагати додаткові документи?

При в'їзді в Шенгенську зону громадянину України потрібно буде мати документи, що підтверджують:
- ціль поїздки;
- місце проживання в період подорожі;
- наявність достатніх фінансових коштів на цей термін перебування;
- намір повернутися до місця постійного проживання;
- поліс медичного страхування (в разі подорожі на автомобілі - необхідна наявність страхування цивільної відповідальності власника транспортного засобу).

Детальна інформація про правила перетину кордону з ЄС і перелік необхідних документів зазначений в «Шенгенського кодексі про межі» http://europewb.org.ua/shengenskyj-kodeks-pro-kordony-umovy-v-yizdu-ta-spysok-suprovidnyh-dokumentiv-dlya-gromadyan-tretih-krayin/ (неофіційний переклад).

Які громадяни України зможуть без віз відвідувати країни ЄС?

Всі, крім тих, хто:

  • знаходиться в списку осіб, що представляють загрозу громадському порядку, громадському здоров'ю або внутрішньої безпеки;
  • знаходиться в списку осіб, в'їзд яких хоча б в одній країні ЄС, заборонений;
  • засуджений в будь-якій країні-члені Шенгенської зони або ЄС за злочини, які передбачають кримінальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк мінімум в один рік;
  • є об'єктом рішення про депортацію з країни, приймається, зокрема, у випадках нелегального перебування;
  • за якими є докази участі в злочинній діяльності або явні докази наявності умислу брати участь в подібній діяльності;
  • не мають всіх необхідних документів.

Чи буде шенгенська віза (багаторічна) дійсна для в'їзду в ЄС після введення безвізового режиму з Україною?

Громадяни, які користуються дійсними шенгенськими візами, зможуть в'їжджати на територію ЄС протягом всього терміну їх дії.

До яких країн українські громадяни зможуть в'їжджати без віз з введенням безвізового режиму з Євросоюзом?

Після введення безвізового режиму громадяни України зможуть в'їжджати без віз в усі держави-членів ЄС (за винятком Великобританії та Ірландії), а також в 4 держави-асоційованих членів ЄС: Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії.
Таким чином, отримання візи не потрібно під час поїздок в наступних держав: Австрія, Бельгія, Болгарія, Греція, Данія, Естонія, Ісландія, Іспанія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Ліхтенштейн, Люксембург, Мальта, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Чи зможуть громадяни з паспортами старого зразка (Не біометричними) в'їжджати в Шегенськоі зони з введенням безвізового режиму?

Громадяни, які мають дійсну шенгенську візу і закордонний паспорт старого зразка, також можуть в'їжджати на територію ЄС.

Чи матимуть право здійснювати подорожі в Європу без віз громадяни України, які постійно проживають на території тимчасово окупованих АР Крим і ОРДЛО?

Громадяни України, які постійно проживають на територіях тимчасово окупованих АР Крим і ОРДЛО, як і інші громадяни України мають право користуватися перевагами безвізового режиму з ЄС на загальних умовах, оформивши біометричний паспорт України і дотримуючись інших відповідних вимог для безвізових подорожей.

Що потрібно для поїздки з дитиною?

Кожна людина, включаючи дітей незалежно від віку, повинен мати окремий паспорт.

Фізична особа, яка досягла 16 років, має право на вільний самостійний виїзд за межі України.
Фізична особа, яка не досягла 16 років, має право на виїзд за межі України лише за згодою батьків (усиновлювачів), опікунів і в їхньому супроводі або в супроводі осіб, уповноважених ними.
Тому, в залежності від кожного особистого випадку, можуть знадобитися додаткові документи - свідоцтво про народження, згоду обох або одного з батьків, свідоцтво про смерть, рішення суду про позбавлення батьківських прав, визнання особи безвісно відсутньою або померлою та ін.

 

Вверх