Для туристов

(0372)55-07-09 , 050-372-55-00

(0372)54-52-21 , 095-458-73-73

 

Для агентств

050-278-34-99

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

 

Курс валют

1€ = 43,00 грн

1 у.o. = 43,00 грн

Одним з «ефектів» довгоочікуваної відпустки є красива засмага, яка багато місяців нагадує про приємно проведений час. Сьогодні ми дамо кілька цінних порад про те, як правильно приймати сонячні ванни, виключити малоприємні опіки й зберегти бронзовий відтінок шкіри на довгі місяці.

  • Етап 1. Правильно підготуйте шкіру

Ороговілі клітини перешкоджають рівномірній засмазі, а значить від них потрібно позбутися. Зробіть легке скрабування за 2-3 дні до початку засмаги (підійде будь-який засіб або суха щітка). Якщо ваш тип шкіри належить до світлих відтінків, не зайве буде за 2-3 тижні до поїздки відвідати солярій (достатньо 3 рази по п’ять хвилин).

  • Етап 2. Вибирайте відповідний час

Тут важливо пам'ятати, що з 12:00 до 16:00 – висока сонячна активність, засмагати при якій небезпечно навіть з сонцезахисним кремом. Відносно безпечно – за дві години до та після обіду, але найкращим часом визнані вечірні та ранкові години. Пам'ятайте про правило поступовості – перший «вихід» на сонце повинен бути не більше 10-ти хвилин.

  • Етап 3. Подбайте про захист

Тут мова не тільки про сонцезахисні косметичні засоби. Вони, безумовно, потрібні, і для тіла слід вибирати не менше 30 SPF, а для обличчя – 50 SPF. Але також з собою повинен бути головний убір, вода (зневоднення – не наш вибір), окуляри з поляризацією і, обов'язково, бальзам для губ.

Довідка: як сонцезахисний засіб може використовуватися нерафінована кокосова олія. У її складі є речовини, які блокують УФ-промені, до того ж, вона може стати в пригоді для наступного пункту (універсальний екопродукт для гарної засмаги).

  • Етап 4. Постфактум: зволоження

Обов'язковим етапом після засмаги повинен стати тривалий прохолодний душ зі щадними засобами й зволожувальний лосьйон. Це може бути засіб з пантенолом або натуральні аналоги (масло кокоса, аргани або жожоба).
Чи знали ви, що від того, в якій з країн ви відпочиваєте, залежить і колір вашої засмаги? Наприклад, з Індії та Мальдівів частіше «привозять» темно-кавовий колір шкіри, бронзова засмага – це про Грецію, Болгарію та Румунію, а золотиста – про Італію, Мальту, Францію та Марокко.

Це цікаво: за те, як реагує шкіра на вплив УФ-променів, відповідає важливий вітамін – D. Його дефіцит може привести до сонячних опіків (не дивлячись на всі хитрощі з захисними засобами), тому перед відпусткою в спекотні країни рекомендується почати прийомання добавок, що містять в складі холе- або ергокальциферол.

    

 

 

Можливо Вас зацікавить:

Вверх