Для туристов

(0372)55-07-09 , 050-372-55-00

(0372)54-52-21 , 095-458-73-73

 

Для агентств

050-278-34-99

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

 

Курс валют

1€ = 43,00 грн

1 у.o. = 43,00 грн

Cernăuți – Lujeni – Kolomâia – Lvov

Ziua I

Întâmpinarea oaspeților la Cernăuți.
Micul dejun.

Excursie de panoramă prin Cernăuți.
Orașul Cernăuți este mândria și frumusețea Bucovinei. Peste cei 600 de ani, orașul a intrat în componența mai multor state, de aceea aici se împletesc diverse culturi, religii și tradiții. Aici puteți vedea sinagoga evreiască, biserici ortodoxe, catolice și armenești care locuiesc în vecinătate mulți ani de-a rândul. Orașul atrage prin mersul latent al vieții și prin farmecul arhitectural.

Vă așteaptă o excursie de panoramă, în timpul căreia veți cunoaște centrul istoric al acestui oraș. În fața Dumneavoastră se vor deschide vederi extraordinare ale piețelor vechi care formează un tot întreg, dar și care sunt deosebite prin felul său de a fi: Piața Turcească cu fântâna veche, baia turcească, havuzul feeric și ceasul de flori; Piața Sfintei Cruci, de pe care se vede biserica catolică Înălțarea Sfintei Cruci și „casa – corabie”, care parcă plutește printre celelalte case ale Cernăuților; Piața Filarmonicii – locul cel mai iubit al orășenilor; Piața Centrală – inima orașului Cernăuți unde se află Primăria și alte clădiri de o frumusețe rară, Muzeul de arte și un panou foarte original; Piața Teatrului – centrul cultural al orașului cu teatrul dramatic în cinstea lui Olga Kobâleanska.

În timpul excursiei veți face cunoștință și cu strada de pietoni Olga Kobâlenska. Fiecare clădire de pe această stradă are istoria sa și este deosebită. Ghidul care vă va însoți va duce în lumea tainelor și legendelor miraculoase despre această stradă.

Plecarea spre Lujeni.  Aici veți face cunoștință cu cea mai veche biserică din Bucovina. Construcția  bisericii Sfintei Înălțări datează din 1453-1455. Dinafară biserica pare a fi obișnuită, dar impresionează prin interior, unde se află și astăzi picturi originale.

Plecarea la Kolomâia. Prânzul.
Kolomâia este un orășel minunat din zona subcarpatică care are o istorie bogată și o arhitectură deosebită în stil austriac. În timpul excursiei prin acest oraș veți vizita un muzeu unical în Europa, muzeul „Pâsanca”, construcția căreia are forma unui ou și este cartea vizită a orășelului . În acest muzeu sunt expuse peste 6000 de ouă încondeiate din Ucraina și alte țări.

Plecarea spre Lvov. În drum spre Lvov vom vizita încă un locaș sfânt – Mănăstirea Goșovo – una dintre cele mai impozante locașuri religioase din vestul Ucrainei. Este renumită mănăstirea, în primul rând, prin Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului la care se roagă peste trei sute de ani mii de pelerini.

Sosirea la Lvov. Cazarea. Cina. Timp liber.

 

Ziua a II-a

Micul dejun.

Excursie prin orașul Lvov. Acest oraș are o istorie multiseculară în care se împletesc culturi ale diferitelor popoare. Istoria furtunoasă și deosebit de interesantă a acestui oraș numără peste șapte veacuri. Este considerat perla arhitecturală a vestului Ucrainei. Aici se împletesc tradițiile și arhitectura veche cu cea contemporană, ceea ce îi dă orașului un aspect deosebit. Arhitectura acestui oraș se caracterizează prin diversitatea stilurilor: gotic, renascentist, roman, rococo, stiluri contemporane și constructivism.

Timp liber. Prânzul. Întoarcerea la Cernăuți. Plecarea oaspeților.

 

 

 

 

Можливо Вас зацікавить:

Вверх