Для туристов

(0372)55-07-09 , 050-372-55-00

(0372)54-52-21 , 095-458-73-73

 

Для агентств

050-278-34-99

Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.

 

Курс валют

1€ = 43,00 грн

1 у.o. = 43,00 грн

 

Cernăuți – Ternopol – Zbaraj – Poceaev

 Ziua I

Întâmpinarea grupelor. Micul dejun.

Plecarea spre Ternopol. Prima atestare a Ternopolului datează din anul 1540, când regele polon și marele cneaz al Letoniei Sigizmund I i-au înmânat hatmanului Ian Tarnovski „gramota” de proprietate a acestor pământuri. Astfel, acest oraș a primit numele de Tarnapoli.
Plimbare prin oraș și vizitarea celor mai semnificative locuri: Catedrala Maicii Domnului și Biserica Nașterii Domnului.

Plecarea spre Zbaraj. Zbarajul este un oraș cu o istorie multiseculară care și-a păstrat foarte bine amprenta trecutului. Pământurile Zbarajului au fost descrise foarte bine  de către scriitorul Senkevici în romanul „Prin foc și sabie”. Cartea de vizită a acestui oraș este cetatea Zbaraj, care muți ani de-a rândul a fost reședința șleahticilor poloni. Vizitarea acestui obiect.

Plecarea spre Kremeneț. Kremenețul este un oraș – muzeu sub cerul liber, situat în canionul râulețului Icva. La Kremeneț s-au păstrat peste 50 de monumente istorice care redau trecutul acestui oraș. Cartea vizită a acestui oraș este muntele reginei Bona, pe vârful căruia se află ruinele cetății Kremeneț, inființate încă în sec. XII. În centrul orașului se află simbolul arhetectural  al Kremenețului – colegiul iezuit. Vizitarea obiectului. Doritorii vor putea vizita și muzeul lui Iuliuș Slovațki.

Cazarea la hotel. Cina. Odihna.

 

 Ziua II

Plecarea spre Poceaev.  Alături de Sofia Kieveană, Mănăstirea Poceaev este una dintre principalele locașuri religioase din Ucraina. Lavra din Poceaev este cunoscută încă din sec. 13 prin mănăstirea sa și prin Icoana Maicii Domnului de la Poceaev. Vizitarea Soborului Adormirea Maicii Domnului „Poceaev”, a tălpii Maicii Donului din Poceaev, a moaștelor Sf. Iov de la Poceaev.

Plecarea spre Izvorul Sfintei Ana.  Este un izvor curativ pe muntele Dumnezeiesc, apa căruia dăruie sănătate și putere, în special celor care vor să aibă urmași. Veți avea posibilitate nu numai să vedeți acest izvor, dar și să vă scăldați în apele lui tămăduitoare, pentru a vă umplea de putere și a vă izbăvi de boli.

Întoarcerea la Cernăuți. Cina. Odihna.

 Ziua III

Plecarea de la hotel

Excursie de panoramă prin Cernăuți.
Cernăuți este un oraș vechi, ce constituie frumusețea și mândria Bucovinei. În cei peste 600 de ani de la prima atestare documentară, Cernăuții au făcut parte din mai multe state, de aceea aici s-au unit și s-au împletit diverse culturi, religii și obiceiuri ale multor popoare. Aici veți vedea și sinagoga evreiască, și  biserici catolice și ortodoxe, o biserică armenească – toate vecine între ele. Orașul atrage prin ritmul lent al vieții și prin farmecul austriac cu străzi  confortabile.
Vă așteaptă o excursie de panoramă, în timpul căreia veți lua cunoștință de centrul istoric  

Inegalabil al Cernăuților. În fața D-voastră se vor deschide piețele unicale ale orașului, fiecare dintre ele având farmecul ei: Piața turcească, cu fântâna ei de secole, cu baia turcească, cu havuze frumoase și cu un ceas din flori; Piața Sfintei Cruci din care se deschide panorama catedralei Înălțarea Sfintei Cruci și „casa-corabie” care „plutește” pe străzile Cernăuților; Piața Filarmonicii – unul din locurile preferate ale locuitorilor pentru întâlniri și plimbări; Piața centrală care este inima orașului, cu clădirea Primăriei, alte clădiri frumoase, cu muzeul de artă pe care se află un panou mare, original; Piața Teatrului - centrul cultural al Cernăuților unde veți vedea și una dintre cele mai impozante clădiri – cea a Teatrului muzical-dramatic „Olga Kobâleanska”.

În timpul excursiilor veți trece numaidecât și pe strada pentru pietoni – „Olga Kobâleanska”. Fiecare clădire de pe această stradă este unică în felul ei și are propria sa  istorie. Ghidul va împărtăși cu bucurie tainele și legendele legate de strada „domnească” a Cernăuțiului.

Plecarea oaspeților.

 

 

 

Можливо Вас зацікавить:

Вверх